Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Η…ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ..ΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ ΜΑΣ…

  Μπορεί , αγαπημένοι μας φίλοι , η Λιδορικιώτικη μπαντα να έκανε την πρώτη της επίσημη , εν …Λιδορικίω , εμφάνισή της , στις 23 Απριλίου , ημερομηνία .. σταθμό !! Ένα όμως κομμάτι της , έκανε την εμφάνισή του στην Αράχωβα , μιά μέρα πριν , παραμονή τ’ Άι Γιωργιού , στην περιφορά της είκόνας ..

  Γιά τεχνικούς ..λόγους , όπως συνηθίζεται να ..λέμε , ελλείψει στολών , δανειστήκαμε απ’ τή..συνάδελφο Αμφισσιώτικη μπάντα , τρείς , τόσες υπήρχαν σε μικρά νούμερα , και μαζί τους τα παιδιά μας , Ασπασία Αναγνωστοπούλου , Βίκυ Αποστολοπούλου και Ανδριάνα Καραστάθη , πήραν το…βάπτισμα του πυρός , και απ’ ό,τι ομολογούν ..αβίαστα , τα ίδια έζησαν ένα …όνειρο..

   Το όνειρο βέβαια , των ..παιδιών , μπορεί να ξεκίνησε ..τώρα , αλλά έχει πολύ-πολύ..δρόμο , εκπλήξεις και μεγάλες συγκινήσεις , τα περιμένουν όμορφες , πολύ ..όμορφες μέρες και τα παιδιά το έχουν καταλάβει , το ..νοιώθουν…ρωτήστε τα , και θα δείτε…

   Στην Αράχωβα , υπήρχαν άλλες 5-6 μπάντες , που κατά κανόνα αποτελούνταν , από νεαρά παιδιά , μαθητικών ηλικιών , και ήταν υπέροχο το θέαμα , να τα βλέπεις και μόνο , το βράδυ μάλιστα , μετά την περιφορά , που κράτησε πάνω από ώρα , σε πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες , κρύο..βροχή κλπ , ο Δήμος παρέθεσε δείπνο στα παιδιά σε ωραίο εστιατόριο , όπου επικράτησε μιά ονειρική ατμόσφαιρα ..

   Το κακό είναι πως δεν μπορέσαμε να έχουμε φωτογραφικό υλικό γιά να δείτε , υπάρχουν μόνο δυό φωτογραφίες , από κινητά , δείτε τις..

DSC00307

    Ένα όμορφο στιγμιότυπο , απ’ το δείπνο που παρετέθη στην μπάντα , πρώτος από αριστερά ο Πρόεδρος της Αμφισσιώτικης μπάντας  Λεων.Ξηρός , τρίτος , με τη…στολή , ο Πρόεδρος του Π.Ο.Λ , Κων.Καψάλης , ο παλαίμαχος σαξοφωνίστας  , Νίκος Σεγδίτσας , και ο Μαέστρος , Παν. Βασιλείου .

DSC00308

Η ίδια συντροφιά , σε φωτογραφία παρμένη από άλλη οπτική..γωνία …

 

   Πάντως η συμμετοχή των παιδιών μας στην τελετή της Αράχωβας , ήταν πολλαπλώς ..χρήσιμη , και..πρακτικά αλλά και ψυχολογικά , αφού έβαλε τα παιδιά μας στο υπέροχο κλίμα , που δημιουργείται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, δίνοντάς τους παράλληλα αυτοπεποίθηση και εμπειρίες …

   Τώρα , μετά το θριαμβευτικό..ντεμπούτο της μπάντας μας  στο χωριό μας , θα ενταθούν οι προσπάθειές μας , μιά και θα αυξηθούν οι υποχρεώσεις μας , και μέσα στο καλοκαίρι , θα προσπαθήσουμε να συμμετάσχουμε , πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων μας , σε διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται από μπάντες σε διάφορα μέρη της Ελλάδος , προς το ..παρόν , γιατί , διατί να το κρύψωμεν άλλωστε , βαθειά μας επιθυμία είναι , σιγά-σιγά , τα παιδιά μας ν’ ανοίξουν τα φτερά τους και γιά παρα..έξω…

  Τα παιδιά μας έχουν και δυνατότητες και..ικανότητες , το μέλλον τους ανήκει , και φυσικά θα πρέπει ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΕΣ να σταθούμε δίπλα τους ..

   Εδώ , θα πρέπει να θυμίσουμε , πως είναι έπιτακτική η ανάγκη δημιουργίας της χορωδίας μας , που εκτός των ψυχαγωγικών , θα λύσει και πολλά άλλα προβλήματα , που δεν είναι της στιγμής να σχολιάσουμε και να αναλύσουμε , γι’ αυτό θα πρέπει ολοι , όσοι έχουμε την απαραίτητη δυνατότητα να συμμετάσχουμε στην ΠΡΩΤΗ  ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΗ  ΧΟΡΩΔΙΑ , είναι και ..υποχρέωσή μας αλλά και μεγάλη-μεγάλη τιμή ..

                          Καλό   σας βράδυ.

               polidorikiou-sima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου