Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΛΙΔΟΡΙΚΙ

 

ΓΙΑ  ΝΑ  ΜΗ  ΞΕΧΝΑΜΕ   ΤΑ  ΠΑΛΙΑ...

Καρναβάλι

Μετά από πολλά χρόνια , φέτος ξεκινάμε δειλά..δειλά τη διοργάνωση αποκριάτικων εκδηλώσεων , περιορισμένης ..κλίμακας , με  παραδοσιακό  χαρακτήρα . Οι πατροπαράδοτοι μασκαράδες , το γαϊτανάκι οι φωτιές , το πέταγμα του χαρταετού , η λαγάνα , η ταραμοσαλάτα , οι ελιές , το κρασάκι και η ..φασολάδα , στο Καθαροδευτεριάτικο  μενού , προσφορά του Δήμου Δωρίδας και των Λιδορικιώτικων Συλλόγων .

Απόκριες ._0003

Απόκριες 1955, η μασκαρο..κουστωδία έφτασε στο Αλωνάκι και.." κατασκήνωσε ".  Η καμήλα δεξιά , ο γαμπρός Γιαννίτσα Ζέκιου , η νύφη , Γιώργος Ζέκιος , ο Κουμπάρος , Χρ.Γατάκης , παπάς ο Γιάννης Γκόλφης , Ντελενικαίοι , αλλά και όλη η γνωστή..,μασκαροπαρέα , έχουν στήσει το χορό . Πρωτοχορευτής ο ..παπάς , δίπλα του ο Χρ. Γατάκης , ο κουμπάρος , ενώ στη μέση ο αείμνηστος Θύμιος  Καψάλης  περιποιείται τους μασκαρεμένους ..

Απόκριες 9-3-30

3-3-1930 , στην ίδια θέση , στο Αλωνάκι , αποκριάτικο γλέντι .

Απόκριες 0006

Η μασκαρο..πομπή , βρίσκεται στου Καραβάνα το γεφύρι , πηγαίνοντας προς τον Αντώνη . Ο ..αρχιμασκαράς , στο γάϊδαρο καβάλα κι' ολόγυρα η μαρίδα που το διασκεδάζει , πιό πίσω φαίνεται και η ..μελαχρινή  καμήλα ..

Απόκριες 0001

Η πομπή επιστρέφει θριαμβευτικά στη Βαθειά , προηγούνται . φυσικά , τα .." όργανα ". Φαλιαμπάρας στο κλαρίνο , Γ.Πανάγος στο λαούτο κι ο γιός του Φαλιαμπάρα στην κιθάρα . Αριστερά το κατάστημα Σκούτα , όπως ήταν τότε ...

οο1

Μετά το...ξεθέωμα , ένα καλό τσιμπούσι είναι ό,τι χρειάζεται . Εδώ οικογενειακή φωτογραφία σε Λιδορικιώτικη ταβέρνα , από αριστερά : Γ.Καψάλης , Γ.Ζέκιος , Γιαννλιτσα Ζέκιου , Αγγελική Καψάλη και Θύμιος Καψάλης , σε πρώτο πλάνο πίνοντας..ο μικρός τότε , Κώστας Καψάλης .

IMG_0008

Εκτός όμως απ' τους " οργανωμέμους  " μασκαράδες , κυκλοφορούσαν και πολλοί μεμονωμένοι  μασκαράδες , όπως αυτός στη φωτογραφία με το Γιώργο Καρμανιόλα .

201

200

   Κατά τη διάρκεια του Τριώδιου , γίνονταν στο χωριό μας και όμορφες χοροεσπερίδες , όπου όλοι αδερφωμένοι , δεν είχαν αρχίσει τα..κομματικά , γλένταγαν σαν μια παρέα . Οι φωτογραφίες είναι της δεκαετίας του 1960 , στο δεύτερο μισό της .

ΜΗ  ΞΕΧΝΑΤΕ  

                           ΤΙΣ

ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΕΣ

ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΕΣ       ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

                    ΤΟΥ

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

ΜΟΣΧΟΒΟΛΑΝΕ...

         ... ΠΑΡΑΔΟΣΗ  !!

AFISSA LIDORIKI

         ΚΥΡΙΑΚΗ 

6  ΜΑΡΤΙΟΥ   2011

0

apokries_dabres

image

image

ΔΕΥΤΕΡΑ

       7  ΜΑΡΤΙΟΥ  2011

image

image

2515500873_2ae2d9c265_z

PB160532

elies

IMG_4730

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

makedonikos_xalvas_534_355

image

4783294631_bf031852b9

ΚΑΙ....

image

...ΓΙΑ  ΤΗΝ ..ΟΡΕΞΗ..

       Σ  Α  Σ

            ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου