Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

TO KAΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ Π.Ο.Λ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΠΕΤΡΟΥ .




Στη Βαθειά , με τον αγαπημένο του φίλο Τζίμη Μποβιάτση και τον Κωνσταντίνο Καψάλη , σε ένα..τσιπουρο..διάλειμμα..



Εδώ ο Νίκος , πάλι στη Βαθειά , με παρέα συγγενών και φίλων του .


Στις 16 Αυγούστου , το βράδυ , στη δημοτική βραδιά που έγινε απ' το Σύνδεσμο " Η Γκιώνα ", στην πλατεία της Βαθειάς , ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Λιδορικίου , Κωνσταντίνος Ευθ . Καψάλης , εκ μέρους του Π.Ο.Λ , των Λιδορικιωτών και της περιοχής ολόκληρης , καλωσόρισε στο χωριό μας το χωριανό μας Νίκο Χρ . Πέτρου , που μένει μόνιμα στις Η.Π.Α , και τον ευχαρίστησε γιά την ευγενική του χειρονομία , να στηρίξει οικονομικά την προσπάθεια δημιουργίας της πρώτης Λιδορικιώτικης , αλλά και..Δωρικής , μουσικής μπάντας , κάτι που αποτελούσε όνειρο ..ολόκληρης της Δωρίδας γιά πολλές ..δεκαετίες , και με τη βοήθεια του χωριανού μας πήρε , επί ..τέλους , σάρκα και οστά .
Οι χωριανοί μας , συγκινημένοι , καλωσόρισαν και ευχαρίστησαν , με παραπεταμένα χειροκροτήματα , τον ευεργέτη του χωριού μας , αλλά και της Δωρίδας ολόκληρης , τον άνθρωπο που έδωσε ..φτερά στα όνειρα των παιδιών μας , ανίγοντάς τους δρόμους που μεχρι τώρα δεν είχανε φανταστεί..
Το βιντεάκι , την ύπαρξη του οποίου δεν γνωρίζανε , είναι ..εντελώς ..τελείως..ερασιτεχνικό , παρμένο με..κινητό τηλέφωνο από μιά..δαιμόνια Λιδορικιωτοπούλα και ..ανιψιά παρακαλώ , την Βανέσα Μωραίτη , αγγόνα του μπάρμπα Γιάννη Μπουλούμπαση , και μιλάμε γιά Λιδορικιώτισσα με τα..ούλα της , την ευχαριστούμε γιά το όμορφο δώρο - έκπληξη που μας έκανε .






Είναι σημαντικό αδέρφια , να γνωρίζουμε κάποια πράγματα γιά τον αγαπημένο φίλο , πιά , και χωριανό Νίκο , γιατί μέχρι τη βραδιά αυτή ελάχιστοι τον γνωρίζαμε , και σημαντικότερο ακόμα είναι το ότι ο Νίκος είχε πάνω από..ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ να έρθει στο χωριό μας , γεννήθηκε , μεγάλωσε και έζησε στην Αμερική , στο Σικάγο , και είναι γιός του Χρήστου Πέτρου , του..Σνικοχρήστου , όπως τον λέγαμε οι Λιδορικιώτες , που κι' αυτός απ' όσο γνωρίζουμε έδωσε πάντα το ΠΑΡΩΝ , όταν και όσο..χρειάστηκε .
Την άλλη μέρα , ο Νίκος επισκέφθηκε την μπάντα , κατασυγκινημένος γνώρισε όσα παιδιά ήταν εδώ , γιατί πολλά ήταν σε διακοπές , μίλησε μαζί τους και πιστεύουμε πως ενθουσιάστηκε με όσα είδε , μάλιστα τις λίγες μέρες που έμεινε στο χωριό μας , είχε την τύχη να είναι παρών και στα μαθήματα ζωγραφικής που γίνονταν απ' τον Π.Ο.Λ , σε αίθουσα του Γυμνασίου μα
ς , ήρθε κάθησε στο..θρανίο και παρακολούθησε , σαν καλός..μαθητής..δείτε..




Εδώ με το γνωστό ζωγράφο Στράτο Μιχαηλίδη , την ώρα του μαθήματος .




Μετά το μάθημα της ζωγραφικής , τα παιδιά της μπάντα , όσα ήταν παρόντα , υποδέχθηκαν το Νίκο στην αίθουσα των πνευστών της μπάντας , όπου ο Νίκος τους μίλησε και τους υποσχέθηκε πως θα είναι πάντα δίπλα τους σε κάθε τους προσπάθεια .
Σαν όμορφο ..παραμύθι , αδέρφια ξεκίνησε η ιστορία της Λιδορικιώτικης μπάντας , και του Π.Ο.Λ , φυσικά , και σαν ..όμορφο παραμύθι συνεχίζει να..εξελίσσεται , ήδη η μπάντα έχει φτάσει σε..ζηλευτό επίπεδο , παρά το λίγο χρόνο λειτουργίας της , μαζί με την ..αδελφή..Αμφισσιώτικη μπάντα , τα παιδιά μας έχουν παίξει εκτός απ' το χωριό μας της Ζωοδόχου Πηγής , και στην Αράχωβα , την Κυπαρισσία και την Βελίτσα ( Άνω Τιθορέα ) και..συνεχίζουμε...
Πολλά είχαν αδέρφια , οι άνθρωποι του Π.Ο.Λ , κατά νου , γιά την ..υποδοχή του Νίκου , πάρα πολλά , αλλά δυστυχώς γιά τον ερχομό του έμαθαν όταν ..έφτασε στο χωριό μας , και δυστυχώς η παραμονή του ήταν πολύ..σύντομη , και λέμε δυστυχώς γιατί δεν μπορέσαμε σαν Λιδορικιώτες να τον περιποιηθούμε καν , και είναι τόσο απλός και ..καταδεκτικός..
Πάντως ο..γράφων , είχε τη μεγάλη χαρά , να πιεί μαζί του , και με τον Τζίμη τον Μποβιάτση , τελείως..απρογραμμάτιστα , δυό ποτηράκια κρασί , και να περάσουν δυό υπέροχες ώρες , κάτι που , όπως μας υποσχέθηκε ο Νίκος , θα ..επαναλαμβάνεται τακτικά , τώρα πιά που ..έμαθε και το δρόμο αλλά και πόσο τον αγαπάμε οι Λιδορικιώτες .. και είδε και τις ομορφιές του χωριού μας..
Τελειώνοντας γιά απόψε , θα θέλαμε να τονίσουμε , πως η μέχρι τώρα μη..κοινολόγηση της ευγενικής χειρονομίας του Νίκου , οφειλόταν αποκλειστικά και μόνο στην , λόγω..σεμνότητας , επιθυμία του , τονίζοντας πάντα πως δεν χρειάζονται..φανφάρες και..τυμπανοκρουσίες , και γιά να τον ευχαριστήσουμε δημοσίως , έγινε ολόκληρος..αγώνας , γιά να ..συγκατατεθεί , το δέχτηκε όμως και έδωσε σε όλους τους Λιδορικιλωτες μεγάλη χαρά .
Νίκο να περάσεις ένα όμορφο χειμώνα στο Σικάγο , και μόλις ..σκάσει η άνοιξη , έλα στο χωριό μας , θα περάσεις..αξέχαστα ..

΄Ενα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από όλους του Λιδορικιώτες αλλά και τους..Δωριείς .


Να είσαι πάντα καλά.....Κ.-



H λήψη του βίντεο , αγαπητοί φίλοι , είναι τελείως..ερασιτεχνική , παρμένη με κινητό τηλέφωνο , αλλά η συγκίνηση που ..βγάζει αυτό το βιντεάκι , κάνει τη στιμές αυτές μοναδικά..συγκινητικές , και φυσικά το μέλλον θα ..επιβεβαιώσει , πως είναι και ιδιαιτέρω..ιστορικές γιά το χωριό μας και τη Δωρίδα , φυσικά αναφερόμαστε στην παρουσία και την ευγενική χειρονομία του χωριανού μας Νίκου Πέτρου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου