Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

TO ONEIΡΟ..ΤΑΞΕΙΔΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..

   Το τριήμερο 10-12 Ιουλίου , αγαπημένοι μας φίλοι , ..κομμάτι της μπάντας μας , μαζί , πάντα , με την αδελφή , πιά , Αμφισσιώτικη μπάντα , ταξείδεψε στην όμορφη Κυπαρισσία , όπου το Σάββατο , 11 /7 , στις 9.30’ το βράδυ δόθηκε μιά υπέροχη  συναυλία , απ’ τις μπάντες Κυπαρισσίας και Άμφισσας και..ολίγου..Λιδορικίου , μιά πολύ όμορφη καλλιτεχνική βραδιά , που πραγματικά συγκίνησε τον κόσμο της Κυπαρισσίας , και όχι μόνο , που είχε πλημμυρίσει την κεντρική πλατεία της πόλης .

Κυπαρισσια  11-7-09 009

  Καλύτερα όμως να ξεκινήσουμε αυτό το όμορφο υτριήμερο απ’ την ..αρχή του …

   Παρασκευή πρωί , λοιπόν , η..Λιδορικιώτικη ΄..μουσική αποστολή , με 6 παιδιά , Αναγνωστοπούλου Ασπασία , κόρνο , Αναγνωστόπουλο Παναγιώτη , σαξόφωνο , Αποστολοπούλου Βίκυ , αλτικόρνο , Νάκου Χριστίνα , τρομπέτα και Ηρακλή Μάρκο , τούμπα , ενσωματώθηκε στην Ερατεινή , στην Αμφισσιώτικη μπάντα , και όλοι μαζί , μιά υπέροχη παρέα , ξεκινήσαμε γιά το όμορφο αυτό ταξείδι .

   Στην απόστολή ήταν ο Δήμαρχος Άμφισσας κ.Ασημάκης Ασημακόπουλος , ο Αντιδήμαρχος κ.Κων. Δασκαλόπουλος , ο πρόεδρος της μπάντας κ. Λεων.Ξηρός , ο Μαέστρος μας κ.Παν.Βασιλείου , ο πρόεδρος του Π.Ο.Λιδορικίου , κ.Κων.Καψάλης  και μερικοί γονείς παιδιών της μπάντας και το ταξείδι μας ήταν από κάθε άποψη..φανταστικό..θα πρέπει να τονίσουμε πως γενικός..επόπτης..ταξι..θέτης..απουσιολόγος και..συντονιστοκουμανταδόρος της όλης…επιχείρησης , που ήταν..άκρως..επικίνδυνη , ήταν ο αγαπημένος φίλος και..πρώτο κλαρίνο της ..άμφισσας ο κ. Λουκάς Σεγδίτσας..και έφερε εις..πέρας το έργον του..άψογα …

  Η πρώτη ευχάριστη έκπληξη , ήταν το ξενοδοχείο όπου θα μέναμε , ένα πολύ όμορφο συγκρότημα στο χωριό Καλό Νερό Κυπαρισσίας , πάνω στη θάλασσα , με πισίνα και όλες τις ανέσεις , και το όνομα αυτού..” ΟΑΣΗ “ , όνομα και..πραμα…

Κυπαρισσία 10-7-2009 003

Κυπαρισσία 10-7-2009 009

Κυπαρισσία 10-7-2009 014

Κυπαρισσία 10-7-2009 024

Κυπαρισσία 10-7-2009 008

Κυπαρισσία 10-7-2009 006

Κυπαρισσία 10-7-2009 015

   Η  διαμονή μας ήταν πράγματι υπέροχη , από κάθε άποψη , και φυσικά η νεολαία  του ‘δωσε και..κατάλαβε …βεβαίως..εθεάθησαν και κάποιοι ..αφηρημένοι που κολυμπούσαν με..κοστούμια , μάλλον θα ‘χαν ξεχάσει ν’ αλλάξουν ..ρούχα ..εκτός αν βρέθηκαν ..εντελώς..τυχαία μέσα στην ..πισίνα , περαστικοί που ..λένε..

   Πολύ – πολύ όμορφη παρέα , πολλοί και..ωραίοι άνθρωποι , που όλους τους ένωνε ο..πολιτισμός αυτό το μοναδικό αγαθό , το υπέρτατο…βέβαια αργά-αργά το βράδυ , έγιναν όμορφες συζητήσεις , άκρως..πολιτισμένες και..ενδιαφέρουσες , εντελώς..τελείως..αποχρωματισμένες , και η βραδιά πήρε , πού..αργά , φωτιά με τα όμορφα ανέκδοτα με πρωταγωνιστή τον Δήμαρχο της Άμφισσας , τον κ. Ασημακόπουλο , ήταν πραγματικά μιά αξέχαστη βραδιά..

  Η επόμενη μέρα , Σάββατο , ήταν ελεύθερη μέχρι το βράδυ , που θα γινόταν η συναυλία…

IMG_0002

Συναυλία

 

IMG_0001

IMG_0004

    Και έφτασε η μεγάλη στιγμή , το πρόγραμμα ξεκίνησε με την Κυπαρισσιώτικη μπάντα , που έπαιξε κομμάτια αριστοτεχνικά διασκευασμένα απ’ τον μαέστρο της τον Κώστα Κτενά , που..χτένισε κυριολεκτικά κάθε λεπτομέρεια , δίνοντας πολύ όμορφες εκδοχές σε γνωστές μελωδίες και κομμάτια που έγιναν δεκτά απ’ τους θεατές με παρατεταμένα χειροκροτήματα .

  Και ήρθε , επί τέλους και η..σειρά μας , η μπάντα μας , υπέροχη , όπως πάντα , είχε το κάτι..παραπάνω , είχε μαζί της και τον καλό φίλο και πολύ καλό τραγουδιστή , το Γιάννη Σούφρα , που μαζί με τους μουσικούς της μπαντας μας , και κάτω απ’ την καθοδήγηση του αγαπημένου μας μαέστρου , Παν .Βασιλείου , έδωσαν..ρέστα , και καταχειροκροτήθηκαν , παίζοντας μελωδίες και τραγούδια , που με τη..γνωστή του ..μαεστρία διασκεύασε ο μαέστρος μας ..

   Μιά πραγματικά συναρπαστική βραδιά , μιά βραδιά ύμνος , στον πολιτισμό και τις ανθρώπινες σχέσεις , που όσο πάμε και τις..ξεχνάμε , και το λέμε αυτό γιατί , εκεί στην συναυλία , ήταν παρόντες εκτός απ’ το Δήμαρχο της Κυπαρισσίας και τους τοπικούς παράγοντες της μπάντας και Πολιτιστικών συλλόγων , και αρκετοί αξιόλογοι άνθρωποι , ΕΡΓΑΤΕΣ , απ’ το χώρο της μουσικής , και όχι της…σαλονάτης , της..μεγαρικής , όοοχι , αγαπημένοι μας φίλοι , άνθρωποι που αγωνίζονται σκληρά στα..μουσικά ..γήπεδα της περιφέρειας , της Πατρίδας μας , οδηγώντας τα παιδιά μας στους ..σωστούς δρόμους , μακριά απ’ τα..σκοτεινά ..μονοπάτια .

   Εκτός απ’ τους αγωνιστές-μαέστρους Κώστα Κτενά και Πάνο Βασιλείου , ήταν κι’ ο Στάθης Αρβανίτης , μαέστρος της μπάντας της Σκιάθου και αρκετοί άλλοι , σημαντικοί , όπως προείπαμε , άνθρωποι του κλάδου αυτού , που τίμησαν τη βραδιά , αλλά και ..τιμήθηκαν πρεπόντως απ’ όλους μας .

   Κάπως έτσι , αγαπημένοι μας φίλοι , ονειρευόμαστε και την εξέλιξη της δικής μας , της Λιδορικιώτικης μπάντας , τέτοιες βραδιές θέλουμε να προσφέρουμε και στους δικούς μας χωριανούς , βραδιές ..πανηγυριού του πολιτισμού και της ανθρωπιάς , μακριά από..πάθη και προκαταλήψεις , και θα το ..καταφέρουμε , έστω και με πολύ..κόπο..

Κυπαρισσια  11-7-09 005

Κυπαρισσια  11-7-09 007

Κυπαρισσια  11-7-09 011

Κυπαρισσια  11-7-09 014

Κυπαρισσια  11-7-09 016

Κυπαρισσια  11-7-09 017

Κυπαρισσια  11-7-09 012

Κυπαρισσια  11-7-09 013

   Εδώ , σ’ αυτή τη φωτογραφία ο φακός μας έπιασε..δίπλα – δίπλα , την πλάγια..εμπρόσθια όψη του αγαπημενου φίλου Λουκά , πρώτο..κλαρίνο της ..μπάντας , και την ..οπίσθια της κυρίας που προλόγισε τη συναυλία , προς αποφυγή..λαθών και..μπερδέματος..διευκρινίζουμε , πως ο Λουκάς είναι ο ..πρώτος ..δεξιά όπως κοιτάζουμε …στο βάθος βέβαια είναι τα υπόλοιπα παιδίά της ..μεικτής Αμφισσιωτο..Λιδορικιώτικης μπάντας , που μας χάρισαν μιά μοναδική βραδιά , μαζί με τα παιδιά της Κυπαρισσίας , βεβαίως..βεβαίως…

  Πολλά έχουμε ακόμα να πούμε γι’ αυτή την..εκπαιδευτική ..πτήση των παιδιών μας , αλλά όχι απόψε , κι’ αύριο ..μέρα είναι…

                                 Καλό σας  βράδυ…

             polidorikiou-sima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου