Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Η ΔΩΡΙΔΑ ΣΤΟ 1851 - ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ .

 

Με το σημερινό ΕΚΤΟ ΜΕΡΟΣ της , τελείωσε η ιστορική αφήγηση γύρω απ'την επικρατούσα κατάσταση στην περιοχή μας το 1851 . Προσπαθήσαμε να σας μεταφέρουμε τα βασικά στοιχεία της Δωρικής , τότε , ζωής χωρίς να ξεφύγουμε απ'τα όρια που χάραξε στο πολύτιμο έργο του - Η ΦΩΚΙΔΑ ΣΤΟ 1851 - ο Γιώργος Ε.Καψάλης και ελπίζουμε να το πετύχαμε , σεις θα το κρίνετε .
Πολλά πράγματα ίσως σας παραξενέψουν , ίσως σας ξενίσουν , θα πρέπει όμως να ληφθεί υπόψη ότι η όλη αφήγηση έχει όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία της τότε εποχής , γραφή ,ύφος , ορθογραφία ονόματα και τοπονύμια , ακόμα και τρόπο σκέψης , για να γίνει περισσότερο κατανοητή .
Εμείς απ'τη μεριά μας , για την καλύτερη ενημέρωσή σας , ολοκληρώνουμε ένα πλήρη πίνακα που θα περιέχει όλα τα ονόματα των χωριών και οικισμών , της τότε εποχής , με τα αντίστοιχα σημερινά , καθώς και 'ολες τις αλλαγές που έγιναν σ'αυτά απ'το 1851 μέχρι σήμερα.
Τέλος συγκεντρώνουμε τα απαραίτητα στοιχεία , καθώς και φωτογραφικό υλικό , για να συνεχίσουμε την περιγραφή από τότε ( 1851 ) μέχρι σήμερα , με σταθμούς το 1900 και το 1950 , θα προσπαθήσουμε δηλαδή να καλύψουμε όλη τη διαδρομή των 155 χρόνων , χωρίς όμως αναφορές σε γεγονότα της περιόδου 1940-1950 .
Επίσης σας πληροφορούμε ότι στη σελίδα μας και στην κατηγορία - ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ - θα υπάρχει ενοποιημένη ολόκληρη η αφήγηση - Η ΔΩΡΙΔΑ ΣΤΟ 1851 - που γιά ... τεχνικούς λόγους , γράφτηκε και παρουσιάστηκε κομματιαστά , σε 6 τμήματα .
Τελειώνοντας θέλουμε να παρακαλέσουμε τους Λιδορικιώτες αναγνώστες μας , να μας βοηθήσουν στην προσπάθειά μας αυτή , με πληροφορίες , φωτογραφίες και όποιο άλλο σχετικό στοιχείο έχουν , ευχαριστούμε εκ των προτερων..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου